Header-Logo

Beregeningspompen

Centrifugaalpompen

Broeders Oss verkoopt beregeningspompen (centrifugaalpompen) van de merken Dab, Pedrollo en Leo. Een centrifugaalpomp staat boven de grond en zuigt het water op uit een puls. Bij centrifugaalpompen onderscheidt men de normaalaanzuigende variant en de zelfaanzuigende varaint. Het voordeel van een zelfaanzuigende centrifugaalpomp is dat deze (gedeeltelijk) lucht kan verpompen. Dit betekent dat deze dus niet altijd handmatig gevuld hoeft te worden.

Een nadeel is dat het rendement van deze pomp minder is dan die van een normaalaanzuigende pomp.

Om de benodigde capaciteit van een beregeningspomp te achterhalen zijn er twee factoren van belang, namelijk de benodigde druk en de benodigde liters. Beide zijn afhankelijk van het aantal sproeiers op de installatie en de diameter van de gebruikte leiding.  Voor prijzen en specificaties klikt u hier.

Bronpompen

Naast centrifugaalpompen zijn er bronpompen. Deze bevinden zich onder in de puls, de pomp hangt dus in het water. Een bronpomp wordt met name gebruikt wanneer het grondwater erg diep zit. Een voordeel is dat deze pomp minder lawaai maakt omdat deze zich onder de grond bevindt.

Voor prijzen en specificaties klikt u hier.

dabbronpomp-150x150

Leo centrifugaalpomp

DAB Zelfaanzuigende centrifugaalpomp

Dab pomp hydrofoorset

Pedrollo Centrifugaalpomp<br />

Dab bronpomp